Sebészet

Rendelési idő: páros héten csütörtök 18:30-20:00

Sebészeti szakrendelésünk készen áll arra, hogy segítséget nyújtson Önnek és családjának a sebészeti műtétekkel kapcsolatos tájékoztatásban, illetve kisebb beavatkozások elvégzésében.

Mivel foglalkozik a sebészet?

A sebészet a különféle betegségek vagy sérülések kezelésével foglalkozik, amik műtéti beavatkozást igényelnek.

Felnőtt és gyermeksebész szakorvosunk közel 20 éves tapasztalattal várja a segítségre szoruló pácienseit. Magánrendelőnkben általános sebészeti műtétet igénylő állapotokkal kapcsolatos vizsgálat, tájékoztatás, másodszakvélemény kérésére, anyajegy, benőtt köröm, zsírcsomók eltávolítására van lehetőség. Akut, vérző, töréses traumák ellátását nem vállaljuk.

Milyen panaszok esetén forduljon sebészhez?

A sebészet sokféle állapot kezelésére szolgál, beleértve: 

  • Általános sebészeti műtétet igénylő állapotokkal kapcsolatos vizsgálat, beleértve az állapotfelmérést, tájékoztatást és szakorvosi másodvélemény nyújtását. 
  • Gyomor- és bélrendszeri betegségek, mint például diverticulumok és daganatok.
  • Különféle sérvek, többek között lágyék-, köldök- és hasfalisérv.
  • Emlőben észlelt eltérések.
  • Epekövesség diagnosztizálása és kezelése.
  • Bőrgyógyászati problémák és társbetegségeik, mint az anyajegyek eltávolítása vagy benőtt köröm kezelése.
  • Faggyúcsomók és kásadaganatok eltávolítása.
  • Vírusos szemölcsök kezelése.
  • Zsírcsomók eltávolítása.

Hogyan zajlik a sebészeti vizsgálat?

Az első sebészeti vizsgálat a kórelőzmény megbeszélésével kezdődik. Az előzmények részletes összefoglalása után kerül sor a jelenlegi panasz(ok) kivizsgálására, megtekintésére, a fizikális vizsgálatra, esetleges képalkotó diagnosztikai-, és laborvizsgálat elrendelésére. Amennyiben szükséges, ezek után terápiát javasol a szakorvos, illetve tisztázza a betegséggel kapcsolatos tudnivalókat, válaszol a felmerülő kérdésekre.

A sebészeti vizsgálat legfőbb célja a páciens számára legmegfelelőbb és leghatékonyabb terápiás javaslat felállítása a gyors és hosszú távra szóló gyógyulás érdekében. Ehhez a sebészeti vizsgálat során a panasz kialakulásához vezető okok feltárása kulcsfontosságú.

Hogyan készüljön a vizsgálatra?

Anyajegy eltávolítás esetén előzetes bőrgyógyászati vizsgálat szükséges, melyről az ambuláns lapot, szakorvosi véleményt szíveskedjen magával hozni a sebészeti vizsgálatra.

Kérjük készítsen listát a rendszeresen szedett gyógyszereiről, illetve ha készültek már korábban labor- vagy képalkotó vizsgálatok, akkor azok leleteit hozza magával. Amennyiben elérhetők papír alapon a leletek, mindenképpen hozza el olyan formában is (sajnos az EESZT-ben nem minden lelet látszik, fontos információk maradhatnak le így). Bármely szakterület által kiállított korábbi dokumentumokat hozza el, orvosa kiválasztja majd a számára érdekeseket.

Nagy segítség számunkra, ha a leletek lefűzve időrendben vannak, hiszen ebben az esetben  a dokumentáció áttekintése sokkal kevesebb időbe telik.

A sebészet tehát nemcsak a műtéti beavatkozásokra terjed ki, hanem egy átfogó folyamatot jelent, amely magában foglalja a diagnózistól kezdve a kezelésig minden lépést. A Doktor Plusz Magánegészségügyi Központban a sebészet területén dolgozó szakembereink elkötelezettek amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást nyújtsák pácienseinknek.

Szakembereink

Dr. Kelemen Miklós

Gyermeksebészet
Sebészet
Érsebészet

Árak

Sebészeti vizsgálat és konzultáció

27.000 Ft

Sebészeti vizsgálat és konzultáció Sanitas kedvezménnyel

23.750 Ft

Kontroll vizsgálat

20.000 Ft

Ambuláns műtét (1 db bőr vagy bőr alatti) elváltozás eltávolítása varrattal

38.000 Ft

Minden további elváltozás eltávolítása varrattal

15.000 Ft

Benőtt köröm eltávolítása (egyoldali, részleges vagy teljes)

32.000 Ft

Varratszedés (csak nálunk végzett beavatkozást követően)

10.000 Ft

Szövettani vizsgálat (1 db)

13.000 Ft

Receptírás (kizárólag gondozott betegeink részére)

4.000 Ft