Babaváró csomag

Rendelési idő: hétfő, szerda, péntek 7:00-10:00

Kinek ajánlott ez a vizsgálati csomag?

Babaváró csomagunk olyan laborvizsgálatokat tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak a fogantatásban és a leendő kismamáknak segítséget nyújt, hogy már a teherbeesés előtt felkészülhessenek a várandósságra. A terhesség első három hónapja döntő a magzat egészsége szempontjából, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő egészségi állapottal rendelkezzünk már a teherbeesés előtt is.

A vizsgálati csomag tartalma

Vérkép, Prothrombin INR, APTI, Teljes vizelet, Glükóz, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Nátrium, Kálium, Klorid, Kálcium, Foszfát, Magnézium, Összfehérje, Albumin, CRP, Vas, Transzferrin, Folsav, B12, Összbilirubin, Konjugált bilirubin, Koleszterin, Triglicerid, HDL, LDL , GOT, GPT, GGT, Alkalikus foszfatáz, CK, LDH, A-amiláz, TSH, T4, D-vitamin, Inzulin, HgbA1C

Fontos tudnivalók a vizsgálatról

A vizsgálathoz éhgyomor szükséges!

A vizsgálat elvégzésének időpontja reggel 7.00 és 10.00 óra között lehetséges. 

A laborvizsgálatokra időpontfoglalás szükséges, mely munkanapokon 06/22-999-555-ös telefonszámon recepciónkon vagy online a weboldalunkon kérhető. Amennyiben nem tudjuk fogadni hívását, igyekszünk rövid időn belül visszahívni.

A laboreredmény 3 nap alatt készül el, melyet e-mailben továbbítunk pácienseink felé.

Hogyan készüljön a vizsgálatra?

Az alábbi szempontok figyelembevételével biztosíthatja, hogy a babatervezés előtti vizsgálat a lehető leghatékonyabb és legbiztonságosabb módon történjen:

  • Hidratálás: Fontos, hogy a vizsgálat előtt legalább fél liter szénsavmentes vizet fogyasszon, hogy megfelelően hidratált legyen.
  • Éhgyomri vizsgálat: A vércukorszint vizsgálata miatt a vizsgálatot éhgyomorra kell végezni. Kerülje az esti magas fehérje- és zsírtartalmú ételeket, és az utolsó étkezés és a vérvétel között legalább 12 órának kell eltelnie.
  • Stimulánsok kerülése: Ne fogyasszon kávét, teát, alkoholt, és kerülje a rágógumizást és dohányzást a vizsgálat előtt.
  • Gyógyszerbevitel: Több gyógyszer is befolyásolhatja az anyagcserét, így ajánlatos a gyógyszereket csak a vérvétel után bevenni. Kérjük, ezt beszélje meg előzetesen kezelőorvosával. A szívbetegségben szenvedők a szokásos gyógyszereiket egy pohár vízzel bevehetik, ha kezelőorvosuk másként nem rendelkezett.
  • Fizikai terhelés kerülése: A szélsőséges fizikai terhelés torzíthatja bizonyos vizsgálatok eredményeit, így ezeket kerülni kell a vérvétel előtt.
  • Biztonság: Ha rosszul szokott lenni vérvételkor vagy allergiás a bőrfertőtlenítőszerekre, tájékoztassa erről a személyzetet még a vérvétel előtt. A vért fekvő helyzetben is le lehet venni, csökkentve az ájulás és az ezzel járó esetleges sérülés kockázatát.
  • A vérvétel után: A mintavételt követően karját tartsa kinyújtva,  és 3-5 percig nyomja a szúrás helyét egy steril vattalappal. Amennyiben ez nem történik meg, bevérzés (haematoma) keletkezhet. Ha a vérvétel helye fáj, vagy hajlamos a véraláfutásra, az óvatos jegelés jót tehet. Ez néhány nap elteltével magától gyógyul. Kérjük jelezze, ha vérhígítót szed, ebben az esetben tovább kell nyomni a szúrás helyét.
  • Pihenés és táplálkozás: Ne végezzen nehéz fizikai munkát és ne sportoljon a vérvétel után. Fontos, hogy igyon és egyen valamit, különösen, ha hajlamos az ájulásra.
  • Menstruációs ciklus: Vérvétel szempontjából nőknél a menstruációs ciklus középső időszaka a legalkalmasabb. Menstruáció ideje alatt az eredmények alacsonyabbak lehetnek az átlagosnál, illetve ebben az időszakban a vizeletvizsgálat is nehezebben végezhető el.

Árak

Babaváró csomag

58.100 Ft