Légúti allergia csomag

Kinek ajánlott ez a vizsgálati csomag?

A Doktor Plusz légúti allergia vizsgálati laborcsomagja kifejezetten azoknak készült, akik évszakváltáskor szembesülnek a pollenallergia kellemetlen tüneteivel. A légzőszerveket megtámadó pollenallergia szénanátha formájában jelentkezik leggyakrabban. 

Az arra érzékenyek számára a tavasz és az ősz sajnos nem csak a természet megújulását, hanem a szénanátha tüneteit is jelenti: bedugult, viszkető orr, tüsszentési rohamok, kötőhártya-gyulladás, viszkető, kipirosodott és könnyező szemek, duzzadt szemhéjak, viszkető szájpadlás és torok, száraz köhögés, napközbeni fáradtság, rossz közérzet. 

Célunk, hogy segítsünk azonosítani az allergiás reakciókat kiváltó pontos allergéneket, legyen szó fűfélékről, fák pollenjéről vagy egyéb növényekről. Ezzel nem csupán a tünetek kezelésére, hanem azok megelőzésére is lehetőséget nyújtunk. Légúti allergia vizsgálati laborcsomagunk átfogó képet ad a különböző pollenekre való érzékenységről, segítve ezzel az allergiás tünetek hatékonyabb kezelését és a mindennapok kényelmesebbé tételét. Ha szeretne búcsút inteni a szénanáthának és a vele járó kellemetlenségeknek, válassza a Doktor Plusz légúti allergia vizsgálati laborcsomagját.

A vizsgálati csomag tartalma

Inhalatív 20-as légúti allergia vizsgálati panel

  • fakeverék: éger, nyír, mogyoró, tölgy, fűz; fűkeverék: perjefélék, réti komócsin, rozs, parlagfű, lándzsás útifű, feketeüröm; hámok: macska szőr-hám, kutya hám; tollkeverék: libatoll, csirketoll, kacsatoll, pulykatoll; ecsetpenész, korompenész, kannapenész, élesztőgomba, konídiumos gomba, poratka

Inhalatív 40-es légúti allergia vizsgálati panel

  • macska szőr/hám, lószőr, szarvasmarha szőr, kutyaszőr, tengerimalac hám, nyúl hám, aranyhörcsög hám, patkány hám/protein, egér hám/protein, tollkeverék háziszárnyas (liba, csirke, kacsa, pulyka), ecsetpenész, korompenész, kannapenész, élesztőgomba, konídiumos gomba, parlagfű, fekete üröm, réti margaréta, gyermekláncfű, aranyvessző, égerfa, mogyoró fa/cserje, szilfa, fűzfa, nyárfa, juharfa, nyírfa, bükkfa, tölgyfa, diófa, házipor atka, házipor atka, házipor/házikosz, csótány, lándzsás útifű, fehér libaparéj, ballagófű, juhsóska, fűkeverék 1 (csomós ebír, réti csenkesz, angol és réti perje, réti komócsin), fűkeverék 2 (illatos borjúpázsit, angol perje, nád, termesztett rozs, pelyhes selyemperje)

Fontos tudnivalók a vizsgálatról

A légúti allergia vizsgálathoz NEM szükséges éhgyomorra érkezni.

A légúti allergia vizsgálat elvégzésének időpontja reggel 7.00 és 10.00 óra között lehetséges. 

A laborvizsgálatokra időpontfoglalás szükséges, mely munkanapokon 06/22-999-555-ös telefonszámon recepciónkon lehetséges, vagy online az Időpontfoglalás gombra kattintva foglalható időpont. Kérjük amennyiben online foglal időpontot a megjegyzés rovatba tüntesse fel milyen laborvizsgálatot szeretne igénybe venni. Amennyiben nem tudjuk fogadni hívását, igyekszünk rövid időn belül visszahívni.

A légúti allergia vizsgálat eredménye 9 nap alatt készül el, melyet e-mailben továbbítunk pácienseink felé.

Hogyan készüljön a légúti allergia vizsgálatra?

Az alábbi szempontok figyelembevételével biztosíthatja, hogy a légúti allergia vizsgálat a lehető leghatékonyabb és legbiztonságosabb módon történjen:

  • Hidratálás: Fontos, hogy a laborvizsgálat előtt legalább fél liter szénsavmentes vizet fogyasszon, hogy megfelelően hidratált legyen.
  • NEM éhgyomri vizsgálat: A légúti allergia vizsgálat NEM éhgyomorra történik. A vizsgálat előtt étkezhet és gyógyszereit is nyugodtan beveheti.
  • Stimulánsok kerülése: Ne fogyasszon kávét, teát, alkoholt, és kerülje a rágógumizást és dohányzást a légúti allergia vizsgálat előtt.
  • Gyógyszerbevitel: Több gyógyszer is befolyásolhatja az anyagcserét, így ajánlatos a gyógyszereket csak a vérvétel után bevenni. Kérjük, ezt beszélje meg előzetesen kezelőorvosával. A szívbetegségben szenvedők a szokásos gyógyszereiket egy pohár vízzel bevehetik, ha kezelőorvosuk másként nem rendelkezett.
  • Fizikai terhelés kerülése: A szélsőséges fizikai terhelés torzíthatja bizonyos laborvizsgálatok eredményeit, így ezeket kerülni kell a légúti allergia vizsgálat előtt.
  • Biztonság: Ha rosszul szokott lenni vérvételkor vagy allergiás a fertőtlenítőszerekre, tájékoztassa erről a személyzetet még az ételallergia vizsgálat előtt. A vért fekvő helyzetben is le lehet venni, csökkentve az ájulás és az ezzel járó esetleges sérülés kockázatát.
  • A vérvétel után: A mintavételt követően karját tartsa kinyújtva,  és 3-5 percig nyomja a szúrás helyét egy steril vattalappal. Amennyiben ez nem történik meg, bevérzés (haematoma) keletkezhet. Ha a vérvétel helye fáj, vagy hajlamos a véraláfutásra, az óvatos jegelés jót tehet. Ez néhány nap elteltével magától gyógyul. Kérjük jelezze, ha vérhígítót szed, ebben az esetben tovább kell nyomni a szúrás helyét.
  • Pihenés és táplálkozás: Ne végezzen nehéz fizikai munkát és ne sportoljon a légúti allergia vizsgálat után. Fontos, hogy igyon és egyen valamit, különösen, ha hajlamos az ájulásra. 

Árak

Légúti (inhalatív) 20-as panel

29.300 Ft

Légúti (inhalatív) 40-es panel

34.700 Ft