Prosztata csomag

Kinek ajánlott ez a vizsgálati csomag?

Prosztata csomagunkat ajánljuk minden 40 év feletti panaszmentes férfinak, illetve azoknak, akik vizelési nehézségről, vizelés közbeni kellemetlen, fájdalmas érzésről, gyakori vizelési ingerről panaszkodnak. A prosztata leggyakoribb megbetegedései a prosztatagyulladás, a prosztata jóindulatú megnagyobbodása és a prosztata rák.

A tumorra jellemző, hogy lassan nő, alattomos, sokáig nem okoz panaszt. Ezért rendkívül fontos, hogy a 40 év feletti férfiak rendszeresen vegyenek részt prosztata szűrésen! Csomagunkat a prosztatarák szűrése mellett kiegészítettük egy általános laborral, mellyel képet kaphat szervezete általános egészségi állapotáról is.

A vizsgálati csomag tartalma

Vérkép, Teljes vizelet, Glükóz, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Nátrium, Kálium, Összfehérje, Albumin, CRP, Vas, Transzferrin, Összbilirubin, Konjugált bilirubin, Koleszterin, Triglicerid, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, GOT, GPT, GGT, Alkalikus foszfatáz, LDH, A-amiláz, PSA, Szabad PSA

Fontos tudnivalók és hogyan készüljön a vizsgálatra?

A vizsgálathoz éhgyomor szükséges!

A vizsgálat elvégzésének időpontja reggel 7.00 és 10.00 óra között lehetséges. 

Időpontfoglalás a 06/22-999-555-ös telefonszámon recepciónkon lehetséges vagy online az Időpontfoglalás gombra kattintva foglalható időpont. Kérjük amennyiben online foglal időpontot a megjegyzés rovatba tüntesse fel milyen laborvizsgálatot szeretne igénybe venni. Amennyiben nem tudjuk fogadni hívását, igyekszünk rövid időn belül visszahívni.

A laboreredmény 3 nap alatt készül el, melyet e-mailben továbbítunk pácienseink felé. 

Az alábbi szempontok figyelembevételével biztosíthatja, hogy a prosztata laborvizsgálat a lehető leghatékonyabb és legbiztonságosabb módon történjen:

  • Hidratálás: Fontos, hogy a laborvizsgálat előtt legalább fél liter szénsavmentes vizet fogyasszon, hogy megfelelően hidratált legyen.
  • Éhgyomri vizsgálat: A vércukorszint vizsgálata miatt a laborvizsgálatot éhgyomorra kell végezni. Kerülje az esti magas fehérje- és zsírtartalmú ételeket, és az utolsó étkezés és a vérvétel között legalább 12 órának kell eltelnie.
  • Stimulánsok kerülése: Ne fogyasszon kávét, teát, alkoholt, és kerülje a rágógumizást és dohányzást a laborvizsgálat előtt.
  • Gyógyszerbevitel: Több gyógyszer is befolyásolhatja az anyagcserét, így ajánlatos a gyógyszereket csak a vérvétel után bevenni. Kérjük, ezt beszélje meg előzetesen kezelőorvosával. A szívbetegségben szenvedők a szokásos gyógyszereiket egy pohár vízzel bevehetik, ha kezelőorvosuk másként nem rendelkezett.
  • Fizikai terhelés kerülése: A szélsőséges fizikai terhelés torzíthatja bizonyos laborvizsgálatok eredményeit, így ezeket kerülni kell a prosztata laborvizsgálat előtt.
  • Biztonság: Ha rosszul szokott lenni vérvételkor vagy allergiás a fertőtlenítőszerekre, tájékoztassa erről a személyzetet még a laborvizsgálat előtt. A vért fekvő helyzetben is le lehet venni, csökkentve az ájulás és az ezzel járó esetleges sérülés kockázatát.
  • A vérvétel után: A laborvizsgálatot követően karját tartsa kinyújtva,  és 3-5 percig nyomja a szúrás helyét egy steril vattalappal. Amennyiben ez nem történik meg, bevérzés (haematoma) keletkezhet. Ha a vérvétel helye fáj, vagy hajlamos a véraláfutásra, az óvatos jegelés jót tehet. Ez néhány nap elteltével magától gyógyul. Kérjük jelezze, ha vérhígítót szed, ebben az esetben tovább kell nyomni a szúrás helyét.
  • Pihenés és táplálkozás: Ne végezzen nehéz fizikai munkát és ne sportoljon a laborvizsgálat után. Fontos, hogy igyon és egyen valamit, különösen, ha hajlamos az ájulásra.

Árak

Prosztata csomag

31.200 Ft