Belgyógyászat

Rendelési idő: Páros héten hétfő 15:00-19:00

A belgyógyászat olyan orvosi terület, amely átfogó megközelítést kínál a felnőttkori betegségek kezelésében, érintve az egész testet és annak minden belső szervét. Szakorvosaink a legújabb kutatásokra és kezelési módszerekre támaszkodva dolgoznak az Ön egészségének megőrzése érdekében.

Mivel foglalkozik a belgyógyászat?

A belgyógyászat egy átfogó orvosi szakterület, amely az emberi test belső szerveinek – mint a szív és érrendszer, légzőszervek, vérképző szervek, emésztőszervek és belső elválasztású mirigyek – egészségével és betegségeivel foglalkozik. 

Ez a terület a konkrét belgyógyászati problémával küzdők mellett különösen azok számára is ajánlott, akik szerteágazó tünetekkel küzdenek, bizonytalanok egészségügyi állapotukkal kapcsolatban, vagy nem tudják, melyik orvosi szakterülethez forduljanak panaszaikkal.

Belgyógyászat Székesfehérvár

Mindig a páciensek teljes körű ellátására törekszünk, beleértve a korábbi orvosi leletek áttekintését is, mert a diagnózis felállítása és a kezelés megválasztása nem csak a jelenlegi állapot alapján történik. A korábbi leletek ismerete segíti orvosainkat abban, hogy észrevegyék az időközben bekövetkezett változásokat, így tudnak megfelelő döntést hozni a kezelési tervről. Ez alapvető fontosságú a belgyógyászati kivizsgálás irányának meghatározásához, a diagnózis pontos felállításához és a szükséges gyógyszeres kezelések összehangolásához.

Belgyógyászat Székesfehérvár

Milyen panaszok esetén forduljon belgyógyászhoz?

Amennyiben az alábbi tünetek valamelyikét észleli, javasolt belgyógyászati szakrendelésünk felkeresése:

  • Visszatérő fájdalomérzet: Amikor a fájdalom nem múlik el, vagy rendszeresen visszatér, különösen, ha ennek pontos oka nem ismert.
  • Rossz közérzet, fáradtság, gyengeségérzet: Általános rossz közérzet, amely jelentős hatással van a mindennapi életminőségre.
  • Változó emésztőrendszeri panaszok: Gyakori vagy ismétlődő emésztési problémák, mint például hasi fájdalom, székrekedés vagy hasmenés.
  • Étvágytalanság: Tartós étvágyvesztés, amely táplálkozási hiányállapothoz vezethet.
  • Visszatérő hőemelkedés, láz: Ismétlődő lázas állapotok, amelyek fertőzés egyéb gyulladásos folyamat jelei lehetnek.
  • Jelentős testsúlyvesztés/súlygyarapodás: Nem szándékos súlyváltozás, amely az egészségi állapotban bekövetkező változást jelezheti.
  • Vérnyomás Problémák: Magas vagy alacsony vérnyomás, amely kezelést és gondozást igényel.
  • Tisztázatlan eredetű gyulladás (góckutatás): Amikor a gyulladás pontos forrása nem ismert, és alapos kivizsgálás szükséges.
  • Meghatározatlan eredetű tünetek: Amikor a páciens tünetei nem egyértelműen utalnak egy konkrét betegségre.
  • Szűrővizsgálat során talált eltérések: Amikor a rendszeres egészségügyi szűrések során felfedezett eltérések további vizsgálatot igényelnek.

Olyan esetekben is érdemes belgyógyászatra fordulnia, amikor tünetei bizonytalanok, általánosak, esetleg többféle tünete van, mely nem egyértelműen meghatározható.

Belgyógyászat Székesfehérvár

Hogyan zajlik a belgyógyászati vizsgálat?

A belgyógyászati vizsgálat első lépése a jelenlegi panaszok és tünetek áttekintése, amelyet egy részletes kikérdezés követ. Szakorvosunk megkérdezi Önt arról, hogy korábban történt-e orvosi vizsgálat a panaszokkal kapcsolatban, és ha igen, átnézi a korábbi leleteket. Érdeklődik a családban előfordult betegségekről, korábbi betegségeiről, esetleges műtétekről, valamint arról, hogy jelenleg szed-e valamilyen gyógyszert.

Ezután következik a belgyógyászati fizikális vizsgálat, mely során az orvos megfigyeli a bőr, a nyálkahártya színét. Tapintással megvizsgálja a has belső szerveinek állapotát, megvizsgálja a mellkast, meghallgatja a tüdőt, a szívet, megvizsgálja a pajzsmirigyet, nyirokcsomókat, vérnyomást mér, szükség esetén EKG-t készít.

A belgyógyászati vizsgálat végén a tünetek, panaszok, kórtörténeti adatok alapján a szakorvos felállítja a diagnózist, majd javaslatot tesz a kezelésre vagy további diagnosztikai eljárásokra. Szükség esetén laboratóriumi és ultrahang vizsgálatokat is előírhat (ezek másik időpontban történnek). Az eredmények alapján személyre szabott kezelési tervet készít Önnek, figyelembe véve az egészségi állapotát és a specifikus igényeit.

Belgyógyászat Székesfehérvár

Hogyan készüljön a vizsgálatra?

A vizsgálat különleges előkészületet nem igényel.

Kérjük készítsen listát a rendszeresen szedett gyógyszereiről, illetve ha készültek már korábban labor- vagy képalkotó vizsgálatok, akkor azok leleteit hozza magával. Amennyiben elérhetők papír alapon a leletek, mindenképpen hozza el olyan formában is (sajnos az EESZT-ben nem minden lelet látszik, fontos információk maradhatnak le így). Bármely szakterület által kiállított korábbi dokumentumokat hozza el, kezelőorvosa kiválasztja majd a számára érdekeseket.

Nagy segítség számunkra, ha a leletek lefűzve időrendben vannak, hiszen ebben az esetben a dokumentáció áttekintése sokkal kevesebb időbe telik.

Ezek az előkészületek segítik orvosainkat a legpontosabb diagnózis felállításában és a legmegfelelőbb kezelési terv kialakításában.

A belgyógyászati kivizsgálás célja, hogy minden páciens számára a legmagasabb szintű ellátást nyújtsuk, a diagnózistól a kezelésig, hogy javíthassuk életminőségüket és hozzájárulhassunk egészségük megőrzéséhez.

Szakembereink

Dr. Léderer Zsuzsanna

Belgyógyászat

Árak

Belgyógyászati szakvizsgálat

27.000 Ft

Belgyógyászati kontroll vizsgálat 3 hónapon belül

21.000 Ft

Belgyógyászati szakvizsgálat Sanitas kedvezménnyel

21.600 Ft

ABPM-24 órás vérnyomásmérés

18.000 Ft

ABPM-24 órás vérnyomásmérés Sanitas kedvezménnyel

16.200 Ft

EKG

5.000 Ft

EKG Sanitas kedvezménnyel

4.500 Ft

Receptírás (kizárólag gondozott betegeink részére)

4.000 Ft