Iskoláknak óvodáknak

Iskoláknak
óvodáknak

Egészségnevelés

A legfontosabb, amit az egészségünkért tehetünk, a megelőzés. Az elmúlt időszakban mindennapi életünk részévé vált a fertőzések elleni védekezés. Nagyon régóta tudjuk, hogy a kézmosás a legegyszerűbb és az egyik leghatékonyabb módszer a fertőző betegségek megelőzésére. Gyakran hallunk és olvasunk a helyes kézmosás lépéseiről – de kézmosáskor legtöbbször mégis éppen csak a folyóvíz alá tartjuk, majd kicsit megszappanozzuk a kezünket és már sietünk is tovább.

Ha ezt a többlépcsős, olykor megjegyezhetetlennek tűnő folyamatot még mi, felnőttek is nehezen építjük be a hétköznapi gyakorlatba, hogyan taníthatnánk meg a gyerekeknek? Az óvodákban és az iskolákban, ahol rengeteg diák és tanár találkozik egymással, a helyes kézmosással megelőzhetjük, illetve lassíthatjuk a fertőzések terjedését. A Doktor Plusz szakmai vezetősége játékos, ingyenes workshopokat szervez, ahol megtanítjuk a gyerekeket – legyen szó óvodásokról, kisiskolásokról vagy akár kamaszokról – a helyes kézmosás lépéseire. Ebben szakmai kötelességünk, elhivatottságunk, gyerekszeretetünk motivál bennünket.

Egészségtudatossági workshop

A program az óvodák, iskolák számára ingyenes!

A workshopon a gyerekek:

  • megismerkedhetnek a leggyakoribb fertőző betegségekkel;
  • felismerhetik a kézmosás fontosságát;
  • elsajátíthatják a helyes kézmosás lépéseit.

A workshopot a Doktor Plusz egyik alapító tagja,
dr. Zentai Bernadett infektológus szakorvos tartja. A workshop élményszerű, a gyerekek számára izgalmas kaland az egészségtudatosság világába.

A foglalkozást a diákok életkorához igazítjuk. Egyaránt várjuk óvodák, átalános iskolák és középiskolák jelentkezését is.

Egészségnevelés iskoláknak, óvodáknak.

Iskolai egészségnevelési tanácsadás

Ha szeretné, hogy oktatási intézményében egy egészségtudatossági worskhopon a gyerekek megismerkedjenek a fertőző betegségekkel, a kézmosás fontosságával és ennek helyes kivitelezésével, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Érdekli a tanácsadás?

Írjon nekünk és megkeressük a részletekkel!