Érsebészet

Rendelési idő: páros héten csütörtök 17:30-20:00

Érsebészeti szakrendelésünkön az érszűkület, a visszeresség, az értágulatok diagnosztizálását és tüneteinek széleskörű kezelését végezzük.

Mivel foglalkozik a érsebészet?

Az érsebészet a sebészet azon ága, amely kifejezetten az érrendszeri megbetegedések diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.

Ezen betegségek ellátása magában foglalja a diagnosztikai eljárásokat, a konzervatív kezelést, a gyógyszeres terápiát, valamint szükség esetén a sebészeti lehetőségek tisztázását. Az érsebészet célja az érintett érszakaszok működésének helyreállítása, a vérkeringés javítása, valamint az esetleges szövődmények megelőzése vagy kezelése.

Érsebészet Székesfehérvár
Érsebészet

Milyen panaszok esetén forduljon érsebészhez?

Az alábbi tünetek és panaszok fennállása esetén javasolt érsebészeti rendelésünk felkeresése:

  • Alsó végtagokon jelentkező visszeres elváltozások: A lábakon megjelenő kitágult vénák, amelyek nem csak esztétikai problémát jelentenek, de fájdalmat és diszkomfortérzetet is okozhatnak.
  • Lábgörcs, zsibbadás: Rendszeres lábgörcsök és zsibbadás érzése, különösen pihenés során vagy éjszaka.
  • Lábon helyi, égő fájdalom: Égető, csípő érzet a lábakban, amely a vénás keringés problémáira utalhat.
  • Fájdalmas, nehéz járás: Amennyiben a járás fájdalommal vagy nehézségérzettel jár, ami az alsó végtagok érrendszeri problémáira utalhat.
  • Végtagfájdalom: Általános végtagfájdalom, amely mozgásra vagy nyugalomban is jelentkezhet.
  • Vénatágulat, vénagyulladás: A vénák gyulladása vagy kitágulása, ami fájdalomhoz és a bőr alatti csomók kialakulásához vezethet.
  • Végtagokon kialakult, nehezen gyógyuló sebek: Különösen a lábszáron kialakuló sebek, amelyek a keringés elégtelensége miatt nehezen gyógyulnak.
  • Gyulladt, visszeres csomók: A bőr alatti gyulladt, fájdalmas csomók, amelyek a visszerek gyulladását jelzik.
  • Felmenők Között halmozottan előforduló vénás betegségek: Amennyiben családjában gyakoriak a vénás betegségek, érdemes érsebészeti szűrővizsgálatot végeztetni.


Ha a fenti tünetek közül bármelyiket tapasztalja, javasolt minél előbb érsebészeti konzultációra jelentkezni. A korai diagnózis és kezelés elengedhetetlen lehet a súlyosabb szövődmények megelőzése és az életminőség javítása érdekében.

Érsebészet

Hogyan zajlik vizsgálat?

Az első érsebészeti vizsgálat a kórelőzmény részletes áttekintésével kezdődik, amely magában foglalja korábbi betegségeit, műtéteit, és a jelenlegi panaszokkal kapcsolatos korábbi orvosi vizsgálatokat. Ezt követően a szakorvos áttekinti és megbeszéli Önnel a jelenlegi panaszait, hogy teljes képet kapjon az aktuális egészségi állapotáról.

A fizikális vizsgálat során az érsebész a tüneteknek megfelelően vizsgálja meg az érintett területeket, kiemelten a végtagokat, ahol az érelváltozások leggyakrabban előfordulnak. Figyelmet fordít a bőr és a nyálkahártyák színére, tapintásával felméri a hasi szervek állapotát, és megvizsgálja a végtagok vérellátását.

A tünetek alapján szükséges lehet érsebészeti műszeres vizsgálatok, mint például doppler- ultrahang vizsgálat elvégzése, amely segít a véráramlás és az érrendszeri állapot felmérésében. Szükség esetén további képalkotó és laborvizsgálatokat elrendelésére is sor kerülhet.

A vizsgálatok eredményei alapján az érsebész megbeszéli Önnel a kezelési lehetőségeket, beleértve a sebészeti beavatkozásokat és a konzervatív kezeléseket is. Ebben a szakaszban választ ad minden felmerülő kérdésre és tájékoztatja az érsebészeti betegséggel kapcsolatos fontos tudnivalókról.

Hogyan készüljön a vizsgálatra?

Kérjük készítsen listát a rendszeresen szedett gyógyszereiről, illetve ha készültek már korábban labor- vagy képalkotó vizsgálatok, akkor azok leleteit hozza magával. Amennyiben elérhetők papír alapon a leletek, mindenképpen hozza el olyan formában is (sajnos az EESZT-ben nem minden lelet látszik, fontos információk maradhatnak le így). Bármely szakterület által kiállított korábbi dokumentumokat hozza el, orvosa kiválasztja majd a számára érdekeseket.

Nagy segítség számunkra, ha a leletek lefűzve időrendben vannak, hiszen ebben az esetben  a dokumentáció áttekintése sokkal kevesebb időbe telik. 

Az érsebészeti szakvizsgálat különleges előkészületet nem igényel. 

Az érsebészeti vizsgálat célja, hogy pontos képet kapjunk az érrendszeri állapotáról, és az Ön számára legmegfelelőbb kezelési tervet dolgozhassuk ki a legjobb eredmények érdekében.

Szakembereink

Dr. Kelemen Miklós

Gyermeksebészet
Sebészet
Érsebészet

Árak

Érsebészeti szakvizsgálat és konzultáció

32.000 Ft

Érsebészeti kontroll vizsgálat

23.000 Ft

Érsebészeti injekció beadása (az injekció árát tartalmazza)

32.000 Ft