Általános csecsemő- és gyermekgyógyászat

Rendelési idő: hétfő 15:00-18:00

Rendelőnkben barátságos és mosolygós gyermekorvosunk gondoskodik arról, hogy minden kis páciensünk a lehető legmagasabb szintű ellátásban részesüljön. A gyermekorvosi vizsgálatok során különös figyelmet fordítunk a gyerekek kényelmére és biztonságára, miközben széles körű ellátást és tanácsadást kínálunk az egészségük megőrzéséhez.

Mivel foglalkozik az általános csecsemő- és gyermekgyógyászat?

Az általános csecsemő- és gyermekgyógyászat kulcsfontosságú szerepet játszik a gyermekek egészségének megőrzésében és kezelésében a születéstől kezdve egészen 18 éves korig. A rendelőnkben kis pácienseink széles körű ellátásban részesülnek, beleértve az akut gyermekbetegségek diagnosztizálását és kezelését, valamint a szükséges szabadon választható védőoltások beadását.

Az általános csecsemő- és gyermekgyógyászati rendelésen gyermekorvosunk az alábbi területekkel foglalkozik:

 • Akut betegségek kezelése: Gyors és hatékony beavatkozás lázas állapotok, légúti fertőzések, gyomor-bélrendszeri tünetek esetén.
 • Védőoltások: Ajánlott védőoltások beadása.
 • Hosszú távú panaszok kezelése: Elhúzódó vagy visszatérő problémák, mint például gyakori fertőzések, hasi fájdalom és székrekedés kivizsgálása és kezelése.
 • Multidiszciplináris megközelítés: Szükség esetén társszakmák bevonásával történő konzultáció, hogy a legteljesebb ellátást nyújthassuk.
 • Utánkövetés: Folyamatos gondozás biztosítása a kezelési terv végrehajtása során.
 • Egészségvédelem és -megőrzés: Tanácsok és útmutatás az egészséges életmódhoz és a betegségek megelőzéséhez.
Doktor Plusz gyerekorvos Székesfehérvár
Doktor Plusz gyerekorvos Székesfehérvár

Milyen panaszok esetén forduljon gyerekorvoshoz?

Gyermekorvosi szakrendelésünk az alábbi panaszok és állapotok esetén kínál segítséget:

 • Hasfájás, hasmenés és székrekedés által okozott kellemetlenségek.
 • A gyomor- és bélrendszeri problémák, mint például görcsök, puffadás és gyomorégés.
 • Vírusos és bakteriális eredetű betegségek azonosítása és kezelése.
 • Akut fájdalom kezelése.
 • Torokfájás és köhögés esetén.
 • Nyirokcsomó megnagyobbodás okainak kivizsgálása.
 • Lázas állapot kivizsgálása és kezelése.
 • Vizelési panaszok megoldása.
 • Csecsemők súly- és/vagy hosszfejlődésbeli elmaradásának értékelése.
 • Mozgásfejlődésbeli elmaradás vizsgálata.
 • Javasolt védőoltások beadása.
Doktor Plusz gyerekorvos Székesfehérvár

A korai felismerés és a megfelelő kezelés elengedhetetlen a gyermekek egészséges fejlődése szempontjából. Gyermekorvosi szakrendelésünkön személyre szabott, gyermekközpontú ellátást biztosítunk minden kis páciens számára, hogy támogassuk őket az egészséges növekedés és fejlődés útján.

Hogyan zajlik a gyermekorvosi vizsgálat?

A gyermekorvosi vizsgálatok során törekszünk rá, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre minden páciens számára, hogy minden felmerülő kérdésre kielégítő választ adjunk. Fontos továbbá, hogy a vizsgálat nyugodt, kényelmes környezetben történjen, ahol mind a gyermek, mind szülő kényelmesen, oldottan érezheti magát. A gyermeket aktív résztvevőként, partnerként kezeljük a vizsgálat során, ami elengedhetetlen a gyermekek feszültségének csökkentésében és a bizalom kiépítésében.

Első lépésben a szülővel átbeszéljük a gyermek kórtörténetét és az észlelt panaszokat, tüneteket. A rendelkezésre álló laboratóriumi és képalkotó leletek áttekintése után a gyermekorvosi fizikális vizsgálat során elvégezzük a súly és magasság mérését, valamint a belszervek, haj, fogak, bőr és genitáliák állapotának felmérését.

Doktor Plusz gyerekorvos Székesfehérvár

A vizsgálati eredmények alapján gyermekorvosunk minden esetben törekszik arra, hogy világos, mindenki számára érthető magyarázatot nyújtson a diagnózisról, a kezelési lehetőségekről és a további teendőkről. Amennyiben további vizsgálatokra van szükség, rendelőnkben lehetőség nyílik különféle szakvizsgálatokra, beleértve a vérvételt, ultrahangot, fül-orr-gégészetet, gyermeksebészetet, szemészetet, endokrinológiát, valamint FDM/gyógytorna és dietetikai konzultációt is kínálunk, hogy a gyermekek egészségügyi ellátása minél átfogóbb és személyre szabottabb legyen.

Hogyan készüljön a vizsgálatra?

A gyermekorvosi vizsgálat különleges előkészületet nem igényel, de kérjük a szülőket, hogy beszéljék meg otthon a gyermekkel mi fog vele történni, hogy ne érje váratlanul, fel tudjon a vizsgálatra lélekben készülni.

Hozzák magukkal a gyermek egészségügyi könyvét, a korábbi súly és magasság adatait, illetve, ha készültek már labor- vagy képalkotó vizsgálatok, akkor azok leleteit is.

Kérjük amennyiben elérhetők papír alapon a leletek, mindenképpen hozzák el olyan formában (sajnos az EESZT-ben nem minden lelet látszik, fontos információk maradhatnak le így). A gyermekorvosnak nagy segítség, ha a leletek lefűzve időrendben vannak, hiszen ebben az esetben  a dokumentáció áttekintése sokkal kevesebb időbe telik.

Bármely szakterület által kiállított korábbi gyermekorvosi dokumentumot hozzák el, a doktornő kiválasztja majd a számára érdekeseket.

Gyermekorvosi rendelésünk minden csecsemőt és gyermeket szeretettel vár, akik az egészséges fejlődés útját járják, és szakértő támogatásra van szükségük – legyen szó akut betegségekről, védőoltásokról vagy átfogó egészségmegőrzési tanácsadásról.

Szakembereink

Dr. Henczi Ágnes gyerekorvos és gyermekendokrinológus

Dr. Henczi Ágnes

Gyermekendokrinológia

Általános csecsemő- és gyermekgyógyászat

Árak

Csecsemő- és gyermekgyógyászati szakvizsgálat

20.000 Ft

Csecsemő- és gyermekgyógyászati kontroll vizsgálat

17.000 Ft

Csecsemő- és gyermek védőoltási konzultáció

20.000 Ft

Csecsemő- és gyermek védőoltási kontroll konzultáció

11.000 Ft

Csecsemő- és gyermekgyógyászati szakvizsgálat Sanitas kedvezménnyel

19.000 Ft

Csecsemő- és gyermek védőoltási konzultáció Sanitas kedvezménnyel

19.000 Ft