Gyógytorna, FDM terápia

Rendelési idő: hétfő: 08:00-12:00

Legyen szó akut fájdalomról, krónikus mozgásszervi problémáról vagy rehabilitációról, a gyógytorna és FDM terápia egyedi, testre szabott megközelítést kínál minden páciens számára.

Mivel foglalkozik a gyógytorna, FDM terápia?

A fizioterápia magában foglalja az egészség helyreállítását célzó kezelések összességét, melybe bele tartozik a gyógytorna is. Ide tartozik minden aktív, manuális vagy eszközös terápia.
A Fascia Disztorziós Modell egy 1990-es években Dr. Stephen Typaldos amerikai orvos által felfedezett új gyógyászati szemléletmód, amely szerint az összes mozgásszervi (és sok egyéb) sérülés, probléma visszavezethető a kötőszövet (fascia) valamely struktúrájának elváltozására. Ezen disztorziók megtalálása (megfigyeléssel, alapos kikérdezéssel, funkcionális tesztekkel) és kezelése a páciens javulását, gyógyulását eredményezi. Az első európai szervezet, az EFDMA képzéseit orvosok és gyógytornászok végezhetik el.

Milyen panaszok esetén forduljon gyógytornász-fizioterapeutához?

Gyógytornász-fizioterapeuták széles körben képesek kezelni a mozgásszervi rendszerrel kapcsolatos panaszokat, beleértve:

 • Akut vagy krónikus fájdalom: Legyen szó rövid ideje tartó vagy hosszú távon fennálló fájdalomról.
 • Mozgásbeszűkülés: Amikor a mozgástartomány csökkenése korlátozza a mindennapi tevékenységeket.
 • Ízületi instabilitás: Az ízületek bizonytalanságának vagy lazaságának érzése.
 • Friss vagy korábbi szalagsérülés: Akár nemrég történt, akár régebbi sérülések utókezelése.
 • Nyaki, vállövi fájdalmak: A nyak és a vállöv területén jelentkező fájdalmak és feszültség.
 • Kisugárzó fájdalom: Amikor a fájdalom a test egyik részéből más részekbe sugárzik ki.
 • Derékfájás: Az alsó háti régióban jelentkező fájdalom, ami a leggyakoribb panaszok közé tartozik.
 • Térdpanaszok: A térd körüli fájdalmak, duzzanat vagy mozgásproblémák.
 • Talpi fájdalmak: A talpon belüli fájdalom, ami a járás közben jelentkezik.
 • Csecsemők esetén: Nyaki hypotónia, C tartás, torticollis, aszimmetriák, korai életkorban megjelenő fejlesztési igények.
 • Gyermekkori növekedési fájdalmak: A gyors növekedési időszakokban jelentkező fájdalmak.
 • Egyéb Problémák: Számos más, specifikus vagy általános mozgásszervi panasz.

Ha bármelyik fent említett panasszal küzd, vagy bármilyen mozgásszervi rendellenességet észlel, a gyógytorna/ FDM terápia lehet az Ön számára a megfelelő kezelési forma.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A kórtörténet átbeszélése (kisgyermek esetén szülővel együtt) és a funkcionális állapotfelmérés után a páciens állapotának megfelelően elkezdődik a gyógytorna megtervezése és ez alapján a terápia. A kötőszövet kezelése sok esetben látványos javulásokat eredményezhet, de érdemes számolnunk pár napig tartó izomlázszerű utóhatás érzéssel is. A terápia során folyamatosan teszteljük az izomerőt, mozgástartományt, amíg el nem érjük a kívánt eredményt. Egyén és problémafüggő, hogy hány kezelés szükséges, de a legtöbb esetben néhány kezelés már érezhető változást szokott eredményezni.

Hogyan készüljön a vizsgálatra?

Érdemes olyan öltözékben érkezni, hogy a panaszos, kezelendő területhez hozzáférjen a terapeuta. Gyógytorna esetén egy könnyű váltóruhát, törölközőt is érdemes magunkkal hozni. Csecsemő esetében pedig egy megszokott játszó szőnyeget, pár kedvenc játékot, hogy minél otthonosabb közegben történhessen a kezelés.

Fedezze fel a gyógytorna és FDM terápia számtalan előnyét, amely nem csupán a fájdalom enyhítésére szolgál, hanem a mozgásszervi egészség átfogó javítására is, lehetővé téve a teljesebb és aktívabb életet.

Szakembereink

Kollarics Attila

Gyógytorna, FDM terápia

Árak

Gyógytorna, FDM terápia első kezelés

18.000 Ft

Gyógytorna, FDM terápia kontroll

12.000 Ft